Hyvinvointi

Nykyaika asettaa uusia haasteita hygienialle. Tiivis rakentaminen, ilmansaasteet, home, huonepöly, pölypunkit, virukset ja bakteerit ovat läsnä jokapäiväisessä elämässä. Allergiat ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Dolphin panostaa luonnollisella tavalla hygieniatason parantamiseen elinympäristössämme. Menetelmämme mahdollistaa täydellisen pesun ja siivouksen vain muutamalla litralla vettä, eikä lainkaan pesuaineita.

Höyry pesuaineena keyboard_double_arrow_down

Höyry on luonnon oma puhdistusaine. Höyrypesussa ei käytetä mitään kemikaaleja, vaan ainoastaan puhdasta vettä.

Höyryä käytettäessä emme altistu terveydelle haitallisille kemikaaleille. Höyryä voi käyttää pahastakin allergiasta kärsivä ihminen.

Höyryä on sovellettu desinfiointiin sairaaloissa jo pitkään esim. patjojen ja leikkaussali- instrumenttien desinfioinnissa. Höyry tuhoaa tehokkaasti haitalliset bakteerit ja virukset. Höyry ei myöskään resistoi bakteereja, eli vahvista niitä.

Usein myös lemmikkieläimet pitävät höyrypesusta, höyryllä voi esimerkiksi pestä lemmikkien ruokakupit, ulostusastiat, häkit, sekä makuualustat.

Useimmat materiaalit kestävät hyvin höyryn, koska höyry on erittäin kuivaa ja pestävä kohde on nopeasti käytössä. Höyry tappaa myös tehokkaasti haitallisia bakteereja ja viruksia, sekä poistaa tehokkaasti pahoja hajuja.

Höyry tappaa jopa 99,9 % bakteereista. 2013 riippumaton stutgartilainen Enders Laboratory for Medical Diagnostics testasi höyryn tehoa stafylokokki (Staphylococcus aureus ATCC 6538) sekä korkeamman lämpötilan sietävään enterokokki (Enteroccus hirea ATCC 10541) -bakteereihin. Höyry tappoi 99,9 % bakteereista.

Höyry poistaa myös tehokkaasti sähköisyyden, näin esim. koirien ja kissojen karvojen poisto voidaan tehdä tehokkaasti veden ja imun avulla.

Sisäilma keyboard_double_arrow_down

Jo vuosikymmeniä on puhuttu ilmansaasteista, mutta vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana on mielenkiinto siirtynyt sisäilmaan. Erityisesti täällä pohjoisessa, sisäilman ongelmat ovat merkittäviä mm. tiiviin rakentamisen ja jatkuvan lämmittämisen vuoksi.

Miten likaista sisäilma sitten on? keyboard_double_arrow_down

Sisäilman laatu on usein 50 kertaa huonompaa kuin raskaasti liikennöidyllä kadulla. Sisätilojen pöly sisältää kemikaaleja rakennusmateriaaleista, kuolleita hyönteisiä, pölypunkkien ulostetta sekä ihmisten hilsettä. Kaikki tämä voi aiheuttaa allergiaa, astmaa ja muita hengitystieongelmia.

Allergiat ja astma eivät ole enää harvinaisuuksia. Joka kolmas lapsi kärsii oireista. Myöskään aikuiset eivät voi olla varmoja siitä, että heidän immuunijärjestelmänsä kestää pidemmän päälle ympäristöhaittoja.

CWN voi vähentää olennaisesti altistumista erilaisille allergiaa ja muita sairauksia aiheuttaville tekijöille kuten siitepölyt, eläinpölyt, pölypunkit, erilaiset bakteerit, virukset.

Millaista ilmaa hengitämme? keyboard_double_arrow_down

Missä vietämme suurimman osan ajastamme? Vietämme 10 % ajastamme ulkona ja 50 % kotona. Loput 40 % vietämme muissa sisätiloissa.

Ulkoilman epäpuhtaudet, kuten siitepölyt, pakokaasut ja päästöt puhdistavat luonto itse, sateen ja ilmankosteuden avulla.

Jokaiselle meistä on tuttua miten raikas ilma on sateen jälkeen tai aikaisin aamulla, kun sumu peittää maan.

Minkä laatuista ilmaa me sitten hengitämme sisällä? keyboard_double_arrow_down

10 – 50 kertaa huonompaa kuin ulkona!

Päivittäin me hengitämme mikroskooppisen pieniä pölyhiukkasia:

 • yhdessä kuutiometrissä ilmaa on 80 – 100 miljardia pölyhiukkasta
 • hengitämme päivittäin n. 20.000 kertaa
 • joka hengenvetoa kohti hengitämme 40.000 – 75.000 pölyhiukkasta sisään
 • Tämä tarkoittaa päivittäin yhtä lusikallista mikropölyä!
Mikä aiheuttaa huonon ilmanlaadun sisäilmassamme? keyboard_double_arrow_down

30 % tulee ulkoa, 70 % tuotamme itse:

 • Hiukset
 • Eläinten hilse, karvat
 • Hyönteiset
 • Synteettisten materiaalien haihdutuskaasut
 • Kuollut iho
 • Pölypunkit ja niiden uloste
 • Itiöt
 • Tupakansavu
Kemikaalit keyboard_double_arrow_down

Nykyaikana rasitamme itseämme ja ympäristöämme tarpeettomasti kemikaaleilla. Kodin puhtaanapito on ehkä keskeisimpiä tarpeitamme. Suurimpia altistajia kemikaaleille kotitalouksissa ovat pesuaineet ja antibakteeristen tuotteiden käyttöä kotitaloudessa on syytä välttää. Dolphin-yhdistelmäpesurilla voidaan kodin kemikaalialtistusta vähentää merkittävästi.

Home keyboard_double_arrow_down

Homeen aiheuttamat ongelmat ovat tulleet meille ehkä liiankin tutuiksi. Homeen poistaminen on tärkeää koska homekasvustosta vapautuu itiöitä, jotka aiheuttavat terveysriskin. Homeongelman poistaminen asunnosta vaatii usein suuren remontin ja kustannukset kohoavat helposti pilviin. Ilmassa leijailevat home-itiöt aiheuttavat muun muassa uneliaisuutta, silmien kutinaa, päänsärkyä sekä flunssalle tyypillisiä oireita.

Pintahomeen, home-itiöiden poistamisessa Dolphin- monitoimipesuri on verraton apu. Pintahome saadaan helposti pois höyryn ja imun avulla myös tekstiilit voidaan homepestä. Kuuma höyry tuhoaa tehokkaasti homekasvustoa ja ehkäisee homeen kasvua.